Bezienswaardigheden in Istanbul
Handig op reis:
Kies je taal | Choose your language
    Translate to:

Top 5 excursies in Istanbul
Like ons op Facebook
Bezienswaardigheden Istanbul
Istanbul, een wereldstad waar Europa en Azië samensmelten en een stad met duizenden jaren historie. Een waar openluchtmuseum, met zijn meer dan vijfhonderd moskeeën, kerken, paleizen en musea. Wij hebben alle mooie en bekende bezienswaardigheden in Istanbul voor je op een rijtje gezet. Zo weet je welke bezienswaardigheden je bij een bezoek aan deze metropool absoluut niet mag overslaan.

Boottocht Bosporus

Deze excursie combineert een bezoek aan de Egyptische bazaar waar je kunt winkelen of gewoon rondwandelen en sfeerproeven met een boottocht over de bekende Bosporus rivier. Deze combinatie geeft je een mooi voorproefje van wat Istanbul zijn bezoekers te bieden heeft.

De excursie wordt begeleid door een Engelstalige gids.

Egyptische bazaar

De excursie begint bij een bezoek aan de Egyptische bazaar. Je wordt door een bus opgehaald bij je (Europese) hotel en vanuit hier wordt je naar de bazaar gebracht.

De Egyptische bazaar is een overdekte markt vol kramen met allerlei kruiden , specerijen, noten, gedroogde vruchten, Turks fruit (mierzoete snoep) en meer verrassende heerlijke etenswaar. Geniet van de geuren, terwijl je langs de kramen wandelt. Laat inspireren voor gerechten die je eventueel zou kunnen maken met deze kruiden en specerijen.

De kruiden zijn onder andere afkomstig uit Egypte en India. De Egyptische bazaar is met zijn ruim driehonderd jaar één van de oudste bazaars van Istanbul.

Bosporus

Na het bezoek aan de Egyptische bazaar wordt er een boottocht over de rivier Bosporus gemaakt. Vanuit de boot heb je uitzicht op verschillende bezienswaardigheden, zoals verschillende paleizen, Ottomaanse huizen, forten en het bekende Dolmabahçe-paleis en Rumeli Hisarı-fort.

De Bosporus is de rivier die de grens tussen Europa en Azië aangeeft. Deze twee werelddelen zijn verbonden met twee bruggen. Deze boottocht is ideaal om uitzicht te hebben op beide werelddelen.