Bagdat Caddesi

De Bagdat Caddesi, oftewel de Bagdat Avenue, is een opmerkelijke straat aan de Aziatische kant van Istanbul. Het is de P.C. Hooftstraat in het kwadraat; de nieuwe rijken van Istanbul smijten hier hun lira’s met triljarden tegelijk over de balk.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Luxe winkelstraat Bagdat Caddesi

Bagdat CaddesiDe luxe winkelstraat is ongeveer 14 kilometer lang en loopt door de wijken Maltepe en Kadıkoy, bijna parallel aan de kustlijn van de Zee van Marmara. Het meest belangrijke deel van de Bagdat Caddesi is het 6 kilometer lange gedeelte dat van Bostancı tot Kızıltoprak loopt, in de wijk Kadıköy. Het is het equivalent van de Istiklal Avenue op de Europese zijde van Istanbul wat betreft glamour, status en aanzien.

Bagdat Caddesi is de hoofdstraat in een elitewijk en aan deze eenrichtingsweg met oude trams, vind je shopping malls, warenhuizen, boetiekjes, kledingwinkels, elegante winkels met internationale merken zoals Gucci, Louis Vuitton en Armani, toonaangevende restaurants, pubs en cafés, luxe autodealers en banken. Je kan er zelfs terecht voor plastische chirurgie. In deze open lucht shopping mall kan je de hele dag shoppen naar hartenlust, zeven dagen per week en zelfs op zondagavond.

In de zomer en in de weekenden is het er altijd druk met mensen die naar de etalages kijken en met jongeren die er rondhangen. Verkeersopstoppingen zijn aan de orde van de dag op de drie rijbanen tellende straat. De straat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit de verschillende omliggende wijken en het wordt dan ook aangeraden om hiervan gebruik te maken, mocht je geen zin hebben in files.

Straatraces op de Bagdat Caddesi

Bezienswaardigheden Istanbul | Bagdat CaddesiIn 1960 vormde de straat het podium van straatraces waar jonge rijke mannen raceten met hun dure, indrukwekkende auto’s. De meeste van deze jonge mannen zijn nu mannen van middelbare leeftijd die hun jongere jaren opnieuw beleven als bekende professionele rallyracers. In 1990 bloeiden straatraces opnieuw op en tegen het einde van de jaren ’90 veroorzaakten de nachtelijke straatraces vele fatale ongelukken. Dankzij intensieve politiecontroles kon dit later weer tot een minimum beperkt worden.

Bezoekersinformatie Bagdat Caddesi

  • Openingstijden: De winkels op de Bagdat Caddesi zijn zeven dagen per week open, ook in de avond.
  • Adres: Kadikoy, bereikbaar per ferry vanaf Eminönü (de kade aan de Sultanahmet-kant van de Gouden Hoorn, rechts van de Galatabrug).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.