Nişantaşı

Door Fayen

Wanneer je in Nişantaşı bent, kijk je je ogen uit; prachtige Turkse dames in designeroutfits en trippelend op dure pumps, etalages vol exclusieve ontwerpen en de mooiste auto’s. Je vindt er de duurste winkels, waar wereldbekende merken volop vertegenwoordigd zijn. Ook heeft de straat veel populaire cafés, pubs, restaurants en nachtclubs. Tussen alle dure designzaken vind je in Nişantaşı ook winkels als Topshop en Zara.

Lees hier verder voor meer informatie en overnachtingen ->

Nişantaşı als middelpunt van vele bekende straten en wijken

Nişantaşı is onderdeel van het Şişli district. Abdi İpekçi Caddesi, de duurste winkelstraat van Turkije wat betreft huurprijzen, strekt zich uit van de wijken Maçka en Teşvikiye tot het centrum van Nişantaşı. Op de Abdi İpekçi Caddesi vind je veel dure designzaken van internationale merken als Hugo Boss, Chanel, Louis Vuitton, Cartier, Armani, Prada, Hermès, Gucci, Dior, DKNY en Burberry. Veel bekende Turkse ontwerpers hebben een eigen zaak in Nişantaşı en hun artikelen vinden gretig aftrek bij de lokale rich and famous. Nişantaşı is een straat waar meerdere wijken in Istanbul samenkomen, zoals Teşvikiye, Osmanbey, MBezienswaardigheden Istanbul | Nisantasiaçka and Pangaltı.

Naar school in Nişantaşı

Naast alle dure winkels zijn er ook scholen in Nişantaşı. Zo heeft de straat drie openbare basisscholen en twee openbare middelbare scholen. Ook vind je hier de prestigieuze Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları (Feyziye Schools Foundation Işık Private Schools), een privéschool met op de campus een kinderopvang, basisschool en middelbare school. De school is opgericht in 1885 als de Şemsi Efendi Primary School, waar Mustafa Kemal Atatürk, de stichter en eerste president van de Republiek Turkije, ook student is geweest. De Universiteit van Istanbul en de Universiteit van Marmara hebben ook een aantal faculteiten in het gebied.

Decor van bekende mensen

Nişantaşı is bekend om zijn vele Art Nouveau appartementen en is de thuishaven van diverse prominente figuren uit de Turkse jetset en kunst en cultuursector. De met een nobel bekroonde romanschrijver Orhan Pamuk is één van de bewoners en de wijk vormde ook het decor in veel van zijn romans. Wanneer je bekende Turken wilt spotten, dan ben je in Nişantaşı op het juiste adres. Hier zie je gedurende de dag constant bekende mensen over straat lopen, shoppen in de dure winkels of een kop koffie drinken in de Armani Shop. Nişantaşı, geopend in 2008, is een winkelgebied in de stijl van Saks Fifth Avenue, gericht op de elite en toegewijd aan bekende modemerken. De meeste inwoners van Nişantaşı zijn rijk, welvarend en goed opgeleid. Hiernaast heeft Nişantaşı ook de grootste gemeenschap van buitenlandse inwoners, naast Taksim en Cihangir.

Op zaterdagavond is Nişantaşı gegarandeerd vol met mensen die de bekende pubs en cafés bezoeken en gewoon wat tijd willen verdrijven. Wil je graag rustig de wijk bekijken? Ga dan op een zondag, want dan is de wijk minder druk en overgelaten aan haar inwoners.

Over de auteur

Op bezienswaardighedeninstanbul.nl deel ik informatie over de populaire en verborgen parels van de stad. Ik geef ook tips over hoe mensen het meeste uit hun bezoek aan Istanbul kunnen halen, zoals waar ze kunnen eten, winkelen en culturele activiteiten kunnen ondernemen. Ik gebruik foto's en video's om de sfeer van de stad te vangen en ben altijd op zoek naar manieren om mijn blogs te verbeteren.

Plaats een reactie