Boottocht Bosporus

Deze excursie combineert een bezoek aan de Egyptische bazaar waar je kunt winkelen of gewoon rondwandelen en sfeerproeven met een boottocht over de bekende Bosporus rivier. Deze combinatie geeft je een mooi voorproefje van wat Istanbul zijn bezoekers te bieden heeft. De excursie wordt begeleid door een Engelstalige gids.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Egyptische bazaar

De excursie begint bij een bezoek aan de Egyptische bazaar. Je wordt door een bus opgehaald bij je (Europese) hotel en vanuit hier wordt je naar de bazaar gebracht.

De Egyptische bazaar is een overdekte markt vol kramen met allerlei kruiden , specerijen, noten, gedroogde vruchten, Turks fruit (mierzoete snoep) en meer verrassende heerlijke etenswaar. Geniet van de geuren, terwijl je langs de kramen wandelt. Laat inspireren voor gerechten die je eventueel zou kunnen maken met deze kruiden en specerijen.

De kruiden zijn onder andere afkomstig uit Egypte en India. De Egyptische bazaar is met zijn ruim driehonderd jaar één van de oudste bazaars van Istanbul.

Bosporus

Na het bezoek aan de Egyptische bazaar wordt er een boottocht over de rivier Bosporus gemaakt. Vanuit de boot heb je uitzicht op verschillende bezienswaardigheden, zoals verschillende paleizen, Ottomaanse huizen, forten en het bekende Dolmabahçe-paleis en Rumeli Hisarı-fort.

De Bosporus is de rivier die de grens tussen Europa en Azië aangeeft. Deze twee werelddelen zijn verbonden met twee bruggen. Deze boottocht is ideaal om uitzicht te hebben op beide werelddelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.