Vliegveld Istanbul

Istanbul kent twee vliegvelden. Atatürk, de belangrijkste van deze twee, is gelegen op het Europese deel van Turkije. Dit vliegveld ligt 24 kilometer ten zuidwesten van Istanbul. Sabiha Gökcen Airport is het tweede vliegveld van Istanbul en werd gebouwd vanwege de drukte bij Atatürk Airport. Dit vliegveld ligt op het Aziatische deel van Turkije. Sabiha Gökcen Airport ligt ongeveer 45 kilometer van het centrum van Istanbul.

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Atatürk Airport – het vliegveld van Istanbul.

Dit vliegveld werd vernoemd naar de eerste president van Turkije. Atatürk Airport kent drie terminals. Tijdens het wachten hoef je je niet te vervelen. Er zijn verschillende winkels en restaurants bij het vliegveld. Mocht s’avond laat aankomen, dan zou je een overnachting in het hotel bij het vliegveld kunnen overwegen. Er is een directe metrolijn van Atatürk Airport naar Istanbul. Andere mogelijkheden om van dit vliegveld naar het centrum van de stad te reizen, zijn bus, taxi en ferryboot.

Sabiha Gökcen Airport.

Sabiha Gökcen Airport werd vernoemd naar de adoptiedochter van Atatürk. Zij is tevens de eerste vrouwelijke piloot van Turkije. Dit vliegveld beschikt over twee terminals. Als je moet wachten op je vlucht, kun je de winkels bij het vliegveld verkennen of iets eten en drinken bij één van de restaurants. Vanuit dit vliegveld kun je met de bus of taxi naar Kadiköy reizen. Om op het Europese deel van de stad te komen, kun je het beste de ferry pakken. Een andere optie is het huren van een auto bij de autoverhuur van het vliegveld.

Van Nederland naar Istanbul.

Als je naar Istanbul gaat kun je vertrekken vanaf Schiphol (Amsterdam). Als je met Transavia vliegt kom je aan op Sabiha Gökcen Airport. KLM vliegt ook op Istanbul. De vliegtuigen van KLM landen op Atatürk Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.